Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan taklit ve tağşiş yapılan besinler listesine, son olarak 4 yeni işletme daha eklendi. Bu işletmelerin, domuz eti kullanarak satış yaptığı ortaya çıktı. Böylelikle, Türkiye’de domuz eti kullanan şirketlerin sayısı 7’ye yükseldi.
Bugüne kadar, Muğla, Balıkesir, Konya, Bursa ve Antalya vilayetlerinde çeşitli işletmelerde domuz eti kullanımı tespit edilmişti. Birinci olarak Köfteci Yusuf markasının yer aldığı listeye artık 4 yeni şirket dahil oldu. 18 Aralık 2024’te Muğla’dki bir Çin restoranında ve Balıkesir’deki Havranlı Kasap’ta, domuz eti kullanıldığı tespit edilmişti.
Son olarak, 20 Şubat 2025 tarihinde Muhtar Hanım’ın Yeri isimli işletmede Adana köfte ve Adana kebaplarında domuz eti bulunduğu açıklandı.
BAKANLIĞIN İFŞA LİSTESİ
Tarım ve Orman Bakanlığı, 2 Ekim 2024 tarihinde yayımlamaya başladığı ‘Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar’ listesinde, bu tıp skandallara ait ifşaları kamuoyu ile paylaşıyor. Bakanlık, besin güvenliğini sağlamak ismine bu çeşit sahtekarlıklara karşı önemli adımlar atıyor ve işletmelerin denetlenmesine devam ediliyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı, son eklemelerle birlikte besin güvenliği alanındaki çalışmalarına sürat kesmeden devam edeceğini belirtti. Bakanlık, bu çeşit aksiliklerin önüne geçilmesi ve besin kontrollerinin sıklaştırılması gerektiğini vurguladı.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıklamaları, besin güvenliğinin sağlanması ve sıhhatsiz eserlerin piyasada yer almasının engellenmesi ismine epey kritik. Bakanlık, taklit ve tağşiş yapan işletmeleri ifşa etmeye devam ederken, vatandaşların bu hususta dikkatli olması gerektiği konusunda ikazlarda bulunuyor.
More Stories
Hindistan’da boykot edilen Türkiye markaları belirli oldu